A hét feladata

Bewertung: 5 / 5

Stern aktivStern aktivStern aktivStern aktivStern aktiv
 

A hét feladata

exercice de maths de la semaine, math problem of the week, problema di matematica della settimana, सप्ताह के गणित समस्या, математическая задача недели, Ejercicio de matemáticas semanal, 今週の数学問題, בעיה מתמטית של השבוע, مشكلة الرياضيات الأسبوع, 这个周的数学问题, Haftanın matematik problemi, temporäre Problem vun der Woch, μαθηματικό πρόβλημα της εβδομάδας, math tatizo la wiki, 這個週的數學問題, Ezen az oldalon minden pénteken új feladat áll rendelkezésükre. A megoldásokat legkésőbb a következő hét csütörtökig lehet beküldeni. A feladatok különböző nehézségi szintűek (a kékek egyszerűbbek, a pirosok nehezebbek) és teljes értékű válaszadáskor – önmagában csak a megoldás megadása nem elegendő- 1-től 12-ig terjedő kék vagy piros ponttal kerülnek értékelésre.
Egy sorozat 12 feladatból áll, azután derül fény a szakasz győztesére.
Az elért pontszámot itt tekinthetik meg.
Sorozatonként 3 könyvnyeremény kerül kisorsolásra azon résztvevők közt, akik az összesítésben az 1-10.helyen végeztek. A könyveket a chemnitzi Rattei Könyvesbolt bocsájtja rendelkezésre.
Feladat javaslatokat szívesen fogadunk. A megoldásokat 2024.03.21.-ig a Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein! vagy a Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein! címre várjuk.

--> english version <--  --> italienisch <-- --> französisch <-- --> spanisch <-- --> deutsch <--  --> 中文/Chinese <--

65. sorozat

780 szöveges feladata

 

780 780 rot

"Nézzétek, az ábécé következő betűjét Albrecht Dürer leírása szerint alkottam meg" – mondta Mária és Bernd nagyapja. "Ismét nagyon jól néz ki" – mondták.
Kezdjük az ABCD négyzettel, itt a = 10 cm-t használtunk. A betű felfelé irányuló része a/10 széles, és pontosan a négyzet közepén helyezkedik el. Az alsó körök sugara a/10. A felső sáv a/30 széles.  A kis körök sugara szintén a/30. A négyzet bal és jobb oldalán lévő segédvonalak mindegyike a/10 távolságra van a négyzet oldalaitól. A két nagy kör átmérője 9/20 a.
Mekkora a betű területe és kerülete az O és K pontok alatt - a tengely. 8 kék pont
Mekkora a betű felső részéne területe (görbékkel ellátott felső sáv)? 8 piros pont.

 

 


-> Enigma <--

 

https://www.schulmodell.eu/images/stories/mathe/horst/raetsel.php

 

 


 

--> Newsletter <-- .

Jelenleg mintegy 2000 személy és szervezet kapja meg hét feladatának hírlevelét. Amennyiben le szeretne iratkozni a hírlevélről, itt megteheti.

Lehetséges a megoldásokat postai úton is beküldeni, ebben az esetben a levelet legkésőbb a leadási határidő napján postára kell adni.

Cím: Thomas Jahre
Chemnitzer Schulmodell
Stollberger Straße 25
09119 Chemnitz
Deutschland/Germany

Az oldal QR-kódja:

Aufgabe der Woche qr