Wochenaufgabe-griechisch

Bewertung: 5 / 5

Stern aktivStern aktivStern aktivStern aktivStern aktiv
 

Το πρόβλημα της εβδομάδας

Κάθε εβδομάδα, την Παρασκευή , μια νέα άσκηση θα διατίθεται σε αυτή τη σελίδα.
Η λύση της άσκησης πρέπει να υποβληθεί το αργότερο μέχρι την επόμενη Πέμπτη.
Οι ασκήσεις έχουν διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας (μπλε πιο εύκολο, κόκκινο πιο σύνθετο) και θα βαθμολογούνται με 2 έως 12 μπλε ή κόκκινους πόντους η καθεμία, αν απαντηθούν πλήρως - η απλή παροχή της λύσης δεν αρκεί.
Ένας κύκλος ασκήσεων περιλαμβάνει 12 ασκήσεις και στη συνέχεια καθορίζονται οι νικητές .
Ο αριθμός των βαθμών που επιτυγχάνονται σε κάθε περίπτωση θα δημοσιευθεί --> εδώ <--.
Θα υπάρχουν 3 βραβεία βιβλίων ανά κύκλο ασκήσεων. Αυτά θα κληρωθούν μεταξύ των συμμετεχόντων που βρίσκονται από την 1η έως τη 10η θέση στη συνολική κατάταξη του κύκλου. Τα βραβεία βιβλίων θα παραχωρηθούν από την Buchdienst Rattei από το Chemnitz.

Προτάσεις για ασκήσεις είναι ευπρόσδεκτες.
Παρακαλούμε να στείλετε τις λύσεις έως τις 08/08/2024 στο Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!  ή στο Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein! . Παρακαλείστε να υποβάλετε τις λύσεις στα αγγλικά ή στα γερμανικά.

-> english version <-- --> russisch <-- --> italienisch <-- --> französisch <-- --> spanisch <-- --> ungarisch <-- --> 中文/Chinese <-- --> Deutsch  <-- --> التمرين الإسبوعي <--

Σειρά 67

πρόβλημα 793:

 

Εργασία λογικής

Η Lisa και ο Mike θέλουν να πάνε σε μια συναυλία και έχουν ήδη σημειώσει τα εξής: Udo Lindenberg, Mungo Jerry, Ozzy Osborne, Rolling Stones και Sting θα παίξουν. Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στις 6, 13, 14, 21 και 28 Οκτωβρίου. Τα εισιτήρια των συναυλιών (ανά άτομο) είναι αρκετά ακριβά, γι' αυτό και μπορούν να πραγματοποιηθούν το πολύ δύο συναυλίες. (Τιμές: 224 ευρώ, 230 ευρώ, 232 ευρώ, 233 ευρώ και 240 ευρώ) Οι ίδιες οι συναυλίες ξεκινούν στις 8.00 μ.μ., 8.30 μ.μ., 8.45 μ.μ., 9.00 μ.μ. και μία μάλιστα στις 9.30 μ.μ..

Η Lisa έχει σημειώσει μερικές ακόμη πληροφορίες.

  1. Η συναυλία στις 21.10. αρχίζει στις 8.00 μ.μ..
  2. H συναυλία στις 6 Οκτωβρίου δεν ξεκινά στις 8.45 μ.μ. Τα εισιτήρια για τη συναυλία στις 6 Οκτωβρίου και για τη συναυλία που αρχίζει στις 8.45 μ.μ. είναι φθηνότερα από τα εισιτήρια για το Mungo Jerry. Οι Rolling Stones δεν εμφανίζονται στις 6 Οκτωβρίου, ούτε ξεκινούν στις 8.45 μ.μ..
  3. Τα εισιτήρια για τη συναυλία που αρχίζει στις 8.30 μ.μ. είναι ακριβότερα από τα εισιτήρια για τη συναυλία του Ozzy Osborne.
  4. Ο Udo Lindenberg ξεκινάει στις 9.00 μ.μ.
  5. τα εισιτήρια για τη συναυλία που αρχίζει στις 9.30 μ.μ. είναι τα ακριβότερα. Τα φθηνότερα εισιτήρια είναι για τη συναυλία της 14ης Οκτωβρίου.
  6. Η συναυλία του Mungo Jerry αρχίζει μισή ώρα νωρίτερα από τη συναυλία των Rolling Stones.
  7. τα εισιτήρια για τη συναυλία των Rolling Stones κοστίζουν 230 ευρώ το καθένα. Δεν πραγματοποιείται στις 28 Οκτωβρίου.

Πότε πραγματοποιείται ποια συναυλία; Πότε ξεκινούν οι συναυλίες και ποιες είναι οι τιμές των εισιτηρίων; 6 μπλε κουκκίδες

Ημερομηνία | Συναυλία από | Ώρα έναρξης | Τιμή εισιτηρίου

6 Οκτωβρίου

13 Οκτωβρίου

14 Οκτωβρίου

21 Οκτωβρίου

28 Οκτωβρίου

Ενώ η LIsa και ο Mike συνεχίζουν τα ραντεβού τους, έξω αρχίζει να βρέχει καταρρακτωδώς. Κοιτάζοντας έξω από το παράθυρο, βλέπουν ότι 30 άτομα έχουν βρει καταφύγιο κάτω από ένα στέγαστρο στην πλατφόρμα του λεωφορείου. "Ελπίζω τα λεωφορεία να είναι στην ώρα τους", λέει η Lisa. Τα λεωφορεία των γραμμών 7, 14, 42, 84 και 126 αναχωρούν κάθε 4, 7, 9, 11 και 12 λεπτά αντίστοιχα, με προορισμούς τις πόλεις Drei-Stein, Eins-Heim, Hundert-Wasser, Neun-Dorf και Vier-Singen. Όπως ανακάλυψε η Lisa στη συνέχεια, στα λεωφορεία επιβιβάστηκαν 4, 5, 6, 7 και 8 επιβάτες. Μια γρήγορη ματιά στο σημείωμα του Mike.

  1. Τέσσερα άτομα επιβιβάστηκαν μετά το Vier-Singen, αλλά αυτό δεν ήταν το λεωφορείο με τον αριθμό 14.
  2. ο αριθμός των επιβατών που χρειάστηκε να περιμένουν εννέα λεπτά για το λεωφορείο με τον αριθμό 42 μετά την έναρξη της βροχής ήταν μεγαλύτερος από τον αριθμό των ατόμων που ήθελαν να πάνε στο Neun-Dorf.
  3. όταν άρχισε η βροχή, η πινακίδα έλεγε ότι το λεωφορείο για το Eins-Heim θα έφευγε πρώτο.
  4. Το λεωφορείο με αριθμό 7 πηγαίνει στο Drei-Stein.
  5. 6 άτομα επιβιβάστηκαν στο τελευταίο λεωφορείο.
  6. ακριβώς ένα άτομο περισσότερο επιβιβάστηκε στο λεωφορείο που ταξίδευε προς το Hundert-Wasser από ό,τι στο λεωφορείο της γραμμής 84, πράγμα που σημαίνει ότι στο Hundert-Wasser ταξίδευαν λιγότερα άτομα από ό,τι στο λεωφορείο για το οποίο υπήρχε αναμονή 7 λεπτών.

Αφού έφυγε και το τελευταίο λεωφορείο, η βροχή σταμάτησε και η Lisa και ο Mike έφτασαν στο σπίτι τους στεγνοί με τα ποδήλατά τους.

Πόσοι άνθρωποι επιβιβάστηκαν σε κάθε γραμμή λεωφορείου; Πού πήγαιναν τα λεωφορεία και πόση ώρα στέκονταν οι άνθρωποι κάτω από το στέγαστρο; 6 κόκκινες κουκκίδες

Επιβάτες | Διαδρομή λεωφορείου | Κατεύθυνση ταξιδιού | Χρόνος αναμονής

τέσσερις

πέντε

έξι

επτά

οκτώ

Πρότυπο λογικής ως pdf

 

Διορία παράδοσης λύσης 08/08/2024. Παρακαλείστε να υποβάλετε τις λύσεις στα αγγλικά ή στα γερμανικά.


 

--> Γρίφος συμβόλων κάθε εβδομάδα νέος, με αξιολόγηση. <--

Διαφορετικά, οι ασκήσεις μπορούν επίσης να υποβληθούν --> εδώ <--. Παρακαλούμε προσέξτε στη φόρμα να καταχωρήσετε σωστά το ονοματεπώνυμό σας, ώστε να αποδοθούν σωστά και οι βαθμοί. Αν θέλετε να λαμβάνετε τις ασκήσεις αυτόματα σε τακτική βάση, μπορείτε να

--> εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο εδώ. <-- .

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 2000 άτομα και οργανισμοί που λαμβάνουν τις ασκήσεις μέσω ενημερωτικού δελτίου.

qr griechisch 400