A hét feladata

A hét feladata

exercice de maths de la semaine, math problem of the week, problema di matematica della settimana, सप्ताह के गणित समस्या, математическая задача недели, Ejercicio de matemáticas semanal, 今週の数学問題, בעיה מתמטית של השבוע, مشكلة الرياضيات الأسبوع, 这个周的数学问题, Haftanın matematik problemi, temporäre Problem vun der Woch, μαθηματικό πρόβλημα της εβδομάδας, math tatizo la wiki, 這個週的數學問題, Ezen az oldalon minden pénteken új feladat áll rendelkezésükre. A megoldásokat legkésőbb a következő hét csütörtökig lehet beküldeni. A feladatok különböző nehézségi szintűek (a kékek egyszerűbbek, a pirosok nehezebbek) és teljes értékű válaszadáskor – önmagában csak a megoldás megadása nem elegendő- 1-től 12-ig terjedő kék vagy piros ponttal kerülnek értékelésre.
Egy sorozat 12 feladatból áll, azután derül fény a szakasz győztesére.
Az elért pontszámot itt tekinthetik meg.
Sorozatonként 3 könyvnyeremény kerül kisorsolásra azon résztvevők közt, akik az összesítésben az 1-10.helyen végeztek. A könyveket a chemnitzi Rattei Könyvesbolt bocsájtja rendelkezésre.
Feladat javaslatokat szívesen fogadunk. A megoldásokat 2020.01.23.-ig a Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein! vagy a Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein! címre várjuk.

--> english version <--  --> italienisch <-- --> französisch <-- --> spanisch <-- --> deutsch <--

53.sorozat

628 szöveges feladat

628

„Az az ötszög, amit nagyapa hozott, ösztönzött téged a szerkesztésedhez?” – kérdezte Bernd a nővérét. „Így van.” A sötétkék ötszöggel kezdtem, egyenlő oldalú, mint minden itt látható ötszög. A „vöröses” ötszögekkel folytattam. Az AB szakaszt meghosszabbítottam, hogy az OPM háromszög kirajzolódjon. Már csak a zöld ötszöget kell megszerkeszteni. Azt hogy a világoskék ötszög hogyan jön létre, láthatjuk az ábrán. Mekkorák a belső szögei az OPM háromszögnek, nem mérve, kiszámolva? 4 kék pont
Aki szeretné, kivághatja az összes színes részét az ábrának, és ha tudja, a sötétkék ötszög elhagyásával ismét egy ötszöget alkothat. Egy bizonyító fotó még 2 kék pontot ér.
Mekkora a felülete nagy világoskék ötszög összes olyan részfelületének, amelyek más ötszögtől nem fedettek, ha a sötétkék ötszög felülete 20 cm²? 10 piros pont
A szimbólum rejtvény megoldásáért további két kék pontot kaphat, amennyiben a többi feladatért is szerzett pontot. A rejtvény megfejtésére érvényes: minden jel egy számjegyet szimbolizál, azonos jelek azonos számjegyeket, különböző jelek különböző számjegyeket. ©HRGauern[at]@t-online.de

628 stocknaegel


 


 

--> Newsletter <-- .

Jelenleg mintegy 1900 személy és szervezet kapja meg hét feladatának hírlevelét. Amennyiben le szeretne iratkozni a hírlevélről, itt megteheti.

Lehetséges a megoldásokat postai úton is beküldeni, ebben az esetben a levelet legkésőbb a leadási határidő napján postára kell adni.

Cím: Thomas Jahre
Chemnitzer Schulmodell
Stollberger Straße 25
09119 Chemnitz
Deutschland/Germany

Az oldal QR-kódja:

Aufgabe der Woche qr