A hét feladata

A hét feladata

exercice de maths de la semaine, math problem of the week, problema di matematica della settimana, सप्ताह के गणित समस्या, математическую задачу недели, Ejercicio de matemáticas semanal, 今週の数学問題, בעיה מתמטית של השבוע, مشكلة الرياضيات الأسبوع, 这个周的数学问题, Haftanın matematik problemi, temporäre Problem vun der Woch, μαθηματικό πρόβλημα της εβδομάδας, math tatizo la wiki, 這個週的數學問題,

Ezen az oldalon minden pénteken új feladat áll rendelkezésükre. A megoldásokat legkésőbb a következő hét csütörtökig lehet beküldeni. A feladatok különböző nehézségi szintűek (a kékek egyszerűbbek, a pirosok nehezebbek) és teljes értékű válaszadáskor – önmagában csak a megoldás megadása nem elegendő- 1-től 12-ig terjedő kék vagy piros ponttal kerülnek értékelésre.
Egy sorozat 12 feladatból áll, azután derül fény a szakasz győztesére.
Az elért pontszámot itt tekinthetik meg.
Sorozatonként 3 könyvnyeremény kerül kisorsolásra azon résztvevők közt, akik az összesítésben az 1-10.helyen végeztek. A könyveket a chemnitzi Rattei Könyvesbolt bocsájtja rendelkezésre.
Feladat javaslatokat szívesen fogadunk.

A megoldásokat 2018.12.20-ig a Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein! vagy a Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein! címre várjuk.

--> english version <--  --> italienisch <-- --> französisch <-- --> spanisch <-- --> deutsch <--

 

50.sorozat

589 szöveges feladat

 

Mike előző héten a pályaudvaron volt (hétfőtől péntekig). Minden nap késett az egyik vonat ((11, 18, 25, 32 vagy 38 percet). A vonatok különböző vágányra (3, 4, 5, 6,8-as) és különböző városokból (Freiburg, München, Köln, Hamburg és Berlin) érkeztek.
Mike feljegyzése nem voltak teljesek, ennek ellenére meg tudta mondani melyik nap honnan és melyik vágányra érkező vonat hány percet késett.
A 6-os vágányra érkező vonat 25 percet késett, de ez a vonat nem Berlinből jött.
Kedden a müncheni vonat késett.
A 8-as vágányra érkező vonat Freiburgból jött.
A 4-es vágányra érkező vonat 7 perccel többet késett, mint a pénteken késő szerelvény.
Szerdán a vonat 11 perccel érkezett később.
A kölni vonat 11 percet késett, de ez nem csütörtökre esett. A csütörtökön késve érkező vonat a 3-as vágányra érkezett.
6 kék pont
Mike azért volt a pályaudvaron, mert ott egy Könyvhét keretében minden nap más kereskedő (Albert, Clara, Emma, Lotte és Sammy) árult. Mike minden nap vett egy könyvet Pythagoras, Thales, Euclid, Archimedes és Aristarch címmel. Az árakat (3,50 €, 4 €, 4,50 €, 5 €, 5,50 €) nem találta túl magasnak.
A csütörtökön vásárolt könyv volt a legdrágább.
Albert kereskedő kedden volt a bolhapiacon. A tőle vett könyv többe került, mint a Thales című könyv.
A Claratól vásárolt könyv nem a legolcsóbb volt.
Hétfőn vette azt a könyvet, ami Aristarchról szól.
Emma könyvárus 5 eurót kért a könyvéért.
Az Euclid című szóló könyv csak 3,50 euróba került, de ezt nem szerdán vette.
Lottától Pythagorasról szóló könyvet szerzett be.
Mikor, melyik könyvet, mennyiért és kitől vásárolta Mike? 6 piros pont

A szimbólum rejtvény megoldásáért további két kék pontot kaphat, amennyiben a többi feladatért is szerzett pontot. A rejtvény megfejtésére érvényes: minden jel egy számjegyet szimbolizál, azonos jelek azonos számjegyeket, különböző jelek különböző számjegyeket.  ©HRGauern[at]@t-online.de

589 symbol Schwibbogen


 


 

--> Newsletter <-- .

Jelenleg mintegy 1800 személy és szervezet kapja meg hét feladatának hírlevelét. Amennyiben le szeretne iratkozni a hírlevélről, itt megteheti.

Lehetséges a megoldásokat postai úton is beküldeni, ebben az esetben a levelet legkésőbb a leadási határidő napján postára kell adni.

Cím: Thomas Jahre
Chemnitzer Schulmodell
Stollberger Straße 25
09119 Chemnitz
Deutschland/Germany

Az oldal QR-kódja:

Aufgabe der Woche qr

 x